Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép


Aki kérdez :

Hajdúdorog Lakói

 

Aki válaszol :

Csige Tamás

Hajdúdorog Város Polgármestere

_________________________________________________________________________

Tisztelt Fórumozók!

 

Örömmel tapasztalom, hogy a modern kor technikai vívmányait is használják véleményük megfogalmazásakor, sajnálom, hogy sokan félinformációk alapján próbálják kialakítani véleményüket.
Akik ismernek tudják, hogy nem szoktam a kérdésektől és a kihívásoktól megfutamodni. Ezért szeretném jelezni, hogy akik igénylik nagyon szívesen válaszolok a feltett kérdéseikre. Biztos, hogy nem mindig azonnal, de szabadidőmhöz mérten igyekszem minél hamarabb válaszolni.

Várom további kérdéseiket, mely a város javát szolgálják.

Tisztelettel: Csige Tamás !

 _________________________________________________________________________

  

Tisztelt Olvasó !

   

Nagyon fontos , hogy a weblap oldalain található hozzászólások -mivel nem tőlem származnak-, éppen ezért semmilyen felelősséget nem tudok vállalni az ott leírtakért. Elnézést kérek, ha valakit a hozzászólók megbántotta,  igyekszem a durva dolgokat - amikor észre veszem - utólag töröl, de természetesen én sem ülhetek mindig a gép előtt. Ha valakinek mégis problémája akadna valamelyik hozzászólással kapcsolatban, kérem írjon az e-mail címemre , meghatározva a hozzászólás pontos adatait.

   
Ebből kifolyólag megkérek mindenkit arra, hogy tartózkodjon a nagyon durva, személyeskedő megnyilvánulásoktól . Sokkal jobb lenne mindannyiunk számára, ha építő, a város javát szolgáló megjegyzések, illetve hozzászólások lennének.

  

Köszönettel : a MODERÁTOR

 _________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

1.

Kérdés: Miért nem folytatják a kerékpár utat a központban és a Tokaji utcán is ?

Válasz: A folytatás érdekében olyan elemeket kell megvalósítani mint például: buszmegálló esetleges áthelyezése a társasház elől, körforgalom kialakítása, terület rendezés a Tokaji úton. Ennek érdekében is helyeztük bentebb az iskola kerítését, terveztettem meg a körforgalmat (hivatalban megtekinthető, talán még a honlapon is), illetve a buszmegálló és a társasház előtti terület rendezésére már pályázat is készült amely már tartalmazta a gyalogos-kerékpárút kialakítását.


Reméljük, hogy a kormány továbbra is támogatni fogja a kerékpérutak építését, mint azt tette az előző kormány is (lásd. Nyíradony, Derecske, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló stb.  Ja és ezek egyike sem volt szoci)

_________________________________________________________________________

2.

Kérdés: Lesz-e bölcsőde ?

Válasz: Lesz. Annak ellenére, hogy a Képviselő-testület egy része a kérdést politikai hecckampányra használta fel. Decemberben megszavazták, hogy pályázzunk és legyen, amikor elnyertük a közel 80.000.000 forintot akkor pedig azt szajkózták, hogy mentsük meg a Kórház úti óvodát, így nem lehet tudatosan várost építeni.

Azóta előkészítettem a helyszín változtatás lehetőségét. A támogatási szerződést aláírtam, így bízva a választókban októberben egy új Képviselő-testület fog róla szavazni, hogy a legoptimálisabb helyen valósuljon meg a beruházás. Jelenlegi igényfelmérés kapcsán jelzem, közel 40 gyerek szülei érdeklődtek és egyébként így kb. 10 új munkahely is létre fog jönni.

 _________________________________________________________________________

3.

Kérdés: Mikor lesz a városban kábeles internet és tv, mert láttuk, hogy a központban elkezdődött a telepítése és azután eltűntek a munkások.

Válasz: Sajnos településünk 2002-2006 között, amikor lehetősége lett volna nem pályázott ilyen beruházásra (Hajdúböszörmény és Balmazújváros igen). Nálunk ezt egy vállalkozás üzleti alapon kezdeményezésemre kezdte el építeni. Előtte is érdeklődtek, de az akkori város vezető nem volt fogékony a kérdésre.

Számomra fontos, hogy minél többen jussanak hiteles információhoz, ezért bízom a vállalkozás vezetőjétől kapott információban, hogy igyekeznek az ősz folyamán a lehető legtöbb utcába eljutni. Logikus, hogy a fejállomás a központban lesz, és onnan kiindulva építették a hálózatot, de ahogy lehet látni, folyamatosan haladnak a kisebb utcákba is. Bízom benne, hogy rövid időn belül elérnek Önhöz is.

_________________________________________________________________________

 4. , 5.

4. Kérdés: Mivel az Ön 4 éves vezetése alatt szűnt meg a legtöbb embert foglalkoztató munkahely, kíván- e és egyáltalán van- e reális esély arra, hogy rövid időn belül, új munkahely létesüljön? Ha igen mik azok? Itt nem közmunkára gondolok.

5. Kérdés:  Úgy tudom, hogy megvásárolták az OKIN-nak a területét. Milyen cég fogja bérelni a helyet és milyen tevékenységgel ?

Válasz: Sajnos még nem vásároltuk meg a telephelyet, mert a Képviselő-testület egyes tagjai mindenféle kifogást legyártottak, csak nehogy már ez is sikerüljön.


Túl kockázatosnak tartották, egyébként saját maguknak, 1-2 szívesen megvásárolta volna egy részét az Önkormányzat rovására. Bízom benne, hogy 2010. október 3. után olyan testület fog megalakulni, akiknek a város boldogulása, és nem saját zsebük megtöltése lesz az első. Egyébként 4 potenciális bérlő kifejezte írásban is szándékát, ami azt jelentené, hogy folyamatosan lehetne finanszírozni a vásárláshoz szükséges összeget. A cégek jellegüket tekintve csomagolástechnikai cégek lennének.

_________________________________________________________________________

 6.

Kérdés: Nem lehetne valamilyen megoldást találni a város járdáinak a felújítására ? Na nem a Böszörményi útira gondolok, hanem más utcákon, például a Nyíregyházi úton, ahol már nagyon tönkrementek a járdák.

Válasz: Kedves Emese!


A járda felújítására jelenleg is van lehetőség, ahol megalakul a járdaépítő közösség (akár 2-3 egymást követő ingatlan), ott a közmunkások közreműködésével megépítjük a járdát. A tulajdonosoknak a beton összköltségének 50 %-t, illetve a kapubejáró előtti szakaszon az acélhálót 100 %-ban kell vállalni. Sok helyen építettünk és építettünk jelenleg is járdákat. Nyomtatványt és segítséget a Műszaki Osztályon lehet kérni.

_________________________________________________________________________

7.

Kérdés: Mivel egyre több cigány családot látok Hajdúdorogon, megtisztel-e még minket polgármester úr több családdal is ???

Válasz : Kedves Kakas !

Kérdése úgy gondolom, hogy minden jó érzésű Hajdúdorogit felháborít, mint ahogy engem is!

Kérdésére kérdés lesz a válasz is!:

Ön szerint a városának segíteni akaró polgármester, legyen az bárki is, egyáltalán gondolkodik-e ilyen felvetésen? Segítek, a válasz egyszerű : NEM !

_________________________________________________________________________

 8.

Kérdés: Minek csinálják azt a nagy monstrum kerítést ott a piacnál? Igaz, hogy megvette valaki az egész területet ?

Válasz: Tisztelt Cica!


A piac területéből senki nem adott el senkinek semmit, egyébként ez képviselő-testületi hatáskör lenne. A Városi Piac az ÁNTSZ-től csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik, mivel közel 8 éve köteleztek bennünket, hogy a piac kerítését meg kell építenünk, zárhatóvá kell alakítanunk. Az előtti lévő terület, ami hivatalosan utca, a jövőben nem piaci napokon, parkolóként fog működni.

_________________________________________________________________________ 

 9.

Kérdés: Tényleg készült felvétel a bölcsödés döntésről és ha készült akkor azt hol lehet megnézni ?

Válasz: Kedves Vali!


Valóban készült minden nyílt ülésről DVD felvétel, amit egyenlőre csak  a Hivatalban lehet megtekinteni. Készülünk arra, hogy a város honlapja is alkalmas legyen a felvételek bemutatására.

_________________________________________________________________________

 10.

Kérdés: (egy lakó -tól részlet) A kábeltévésekről van szó. A központban lakom, amely szét van túrva, a "munka" csiga lassúsággal halad, sár mindenhol. Én értem, hogy nekik megvan minden engedélyük, de kérdem én: kik ők?, milyen szolgáltatást szeretnének nyújtani? milyen árakkal? Mert tudtommal nem tájékoztattak senkit ezzel kapcsolatban, sőt ők maguk sem tudják, hogy milyen szolgáltatást fognak nyújtani a dorogiak számára. Az viszont külön felháborító, hogy az emberek udvarára is elkezdtek "befúrni" a tulajdonos engedélye nélkül lásd Fogadó utca.


Válasz: Jelenleg magánerős beruházás keretében zajlik a kábelrendszer kiépítése a Nemzeti Hírközlési Hatóság által kiadott engedélyek alapján. A piacgazdaságban a szolgáltatók versenyeznek a vevők kegyeiért.

A kellemetlenségek kapcsán kérem pontosan jelezze, hogy hol és mi történt, és a műszaki osztály munkatársai ki fogják vizsgálni. A kivitelezőknek pedig jelezzük, hogy még nagyobb figyelemmel legyenek a munkálatok közben.

_________________________________________________________________________

11.

Kérdés: (Orosz Sándorné Urbán Julia)     Szia Tamás !
Azt szeretném kérdezni, hogy a kerékpár út ki lesz e világítva, mert ahogy egyre inkább rövidülnek a nappalok én legalábbis nem nagyon merek ott biciklizni.Inkább a másik oldali járdát választom, de az meg nem szabályos tudom.

Köszönöm a választ. Sok sikert !

Válasz: Kedves Julika !
Már közmeghallgatáson is felmerült a kérdés. Egy-egy sötétebb hely jobb megvilágítására látok esélyt, de az egész útszakasz kivilágítását jelenleg nem látom reális célnak. Ehhez .is kell forrásokat találnunk, de az egyedi megoldások (költséghatékonyabb) is szóba jöhetnek.

Jó kívánságaidat pedig köszönöm., jól esik !

_________________________________________________________________________

 12.

Kérdés: Korábban úgy tájékozódtunk, hogy Hajdúdorog - Hajdúböszörmény és Hajdúdorog - Kálmánháza között új utat fognak építeni 2010-ben. Mikor teljesül ez? Mikor szűnik meg ez a szörnyű állapot? A Nánási úton nem lesz kerékpárút?


3 kérdés. Köszönöm!:


Válasz: A mai napon (2010.09.21) volt szerencsém személyesen egyeztetni a Közútkezelő Kht. Regionális igazgatójával és több témát is érintettünk (körforgalom, kerékpárút, elkerülő ót), közte a Hajdúdorog – Hajdúböszörmény közötti útszakasz felújítását. Az EARFT 2008-ban hozott döntést a felújításról. Lezárult a tervek elkészítése, most ősszel pedig a közbeszerzés fog lezajlani. Így várhatóan 2011 tavaszán megtörténik az út felújítása mindannyiunk örömére.


A Hajdúdorog és Kálmánháza közötti szakasz felújításáról nincs információm. A Kálmánháza közötti szakasz felújítása tervezés szintjén szerepel, de tudomásom szerint erre jelenleg nincs forrás.

A Nánási úton jelenleg csak a Mátyás körútig terveztük meghosszabbítani a Nánás-Dorog közötti kerékpárutat. A Nánási út adottságai (szélessége) nem teszi lehetővé a kerékpárút építését. Viszont ezen az útszakaszon a csapadékvíz elvezetéssel egyetemben a teljes járda felújítását tervezzük pályázati pénzek bevonásával.

_________________________________________________________________________

 13.

Kérdés: Polgármester Úr! A fiatalságnak a szórakozási lehetőségei elég szűkösek arról nem is beszélve hogy a skíte park nem elég a napi "sportolás" teljesítéséhez mivel elég kicsi. Szerintem lehetne tenni azért hogy a gyerekek ne az utcán csavarogjanak hanem hasznos elfoglaltságot találjanak maguknak egyéntől függően! Például: olyan létesítményt építeni ahova akárki bemehet és kulturáltan elfoglalhatja magát!!!

Válasz: Nem hiszem, hogy nekem kell kitalálni, hogy a fiatalok mit, hol és hogyan csináljanak szabadidejükben. A Skate-pálya is a fiatalok felvetésére készült. Még ezen méret miatt is sok kritikát kaptam a testület egyes tagjaitól, hogy minek ez egyáltalán, nincs is erre szükség. Én nem osztom a véleményüket.

Amennyiben van ötleted szívesen meghallgatom, ha megtisztelsz vele. Egyébként valóban probléma, hogy a kocsmákon és a Mozin kívül , hétvégén nem sok lehetőség van egy fiatalnak a szórakozásra. Amikor mi fiatalok voltunk a 90-es évek elején, magunknak szerveztünk klubot, ahová mások is eljártak szórakozni. Ha vannak lelkes fiatalok, ezt is fel lehet eleveníteni.

A most elkészült integrált városfejlesztési stratégiában (IVS), már egy több funkciós közösségi tér (új művelődési ház) kialakítását is tervezzük, de ennek realitása 3-4 éven belül lehet egy sikeres pályázat eredményeként.

_________________________________________________________________________

 _________________________________________________________________________

 15.

Kérdés: Mikor lesz kövesút a Dohánybeváltó utcán? Azok tudják igazán, hogy most milyen, akik nap mint nap azon járnak.

Válasz: Tisztelt László!
A Dohánybeváltó utca felújítása a szennyvízberuházás kapcsán elmaradt, a tél előtt a kátyúkat kijavítjuk.
A szennyvíztelep rekultivációja után, ami komoly terhelést fog még jelenteni, szeretnénk az egész utcát teljesen felújítani.

_________________________________________________________________________

 16.

Kérdés: Mivel mindenki mindenfélét beszél és nem tudja senki pontosat megmondani ezért kérdezem meg polgármester úr. Úgy hallottam, hogy a közmunkások csak szeptember 31-ig dolgozhatnak, mert utána megszűnik ez a munka. Ez igaz ? És ha igaz, akkor utána mi mit csinálunk ?

Várom mielőbbi válaszát.

Válasz: A közmunkások közül, akiknek szeptember 31-ig van szerződésük, a munkakörüktől függően, a jogszabályi hiányosságok miatt csak november 30-ig tudjuk meghosszabbítani szerződésüket.

_________________________________________________________________________

17. , 20.

17. Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Nagyon szép lett az új óvoda. Nagyon jó ötlet volt felújítani. A 2. iskola is szép. Ehhez gratulálok !

A kérdésem az: mi lesz a többi óvodával és iskolával ? Azok nem lesznek felújítva ?

20. Kérdés: Tisztelt Polgármester Úr!

Elsőnek is én személy szerint meg vagyok elégedve a munkájával. Bízom benne a jövőben is számíthatunk önre.

Kérdésem az lenne, hogy nincs-e tervbe a szív utcai óvoda felújítása? Ugyanis nagyon ráférne a felújítás hisz nagyon jó óvoda mind az ott dolgozó óvó nénik mind a környezet is. Válaszát előre is köszönöm.


Válasz: A Szív utcai óvoda épületét átadtuk hosszú távú üzemeltetésre a görög katolikus egyháznak. Az épület állagáért az üzemeletető vállalt kötelezettséget, amennyiben pályázni kívánnak a felújításra, mint tulajdonosok, azt támogatni és segíteni fogjuk. A Méntelep utcai és a Kórház úti óvodai egységek felújítása is nagyon időszerű, amint lesz lehetőség ezen egységek felújítására, meg is tesszük, mint azt 2009-ben már a költségvetési rendeletünkben is nevesítettem. Bízom benne, lesz ismét lehetőségem bizonyítani, hogy fontos a város szélén élő emberekkel is foglalkozni. Nemcsak négyévente egyszer, mint egyesek, hanem folyamatosan.

_________________________________________________________________________

18.

Kérdés: Kérdésem: Mit szándékozik tenni a Hajdúdorog Újság érdekében? Úgy vélem számos panasz hangzott el az újság tartalmával kapcsolatban.


Válasz: 2006-ban azt ígértem a választóknak, hogy ingyenessé teszem az újságot. Ez megtörtént. Sajnos ez sok pénzébe került a városnak. A Képviselő-testület által megválasztott kuratórium tagjai és elnöke a közösség lapját silány pártérdekeknek, személyeskedéseknek rendelte alá. A jövőben egy hiteles, nem „rózsaszín” újságot szeretnék, amely objektíven tájékoztatná a város lakosságát. Közösen ez is sikerülni fog, és még 2 millió Ft-ba sem fog kerülni! Ezt a pénzt akár tankönyvtámogatásra is fordíthattuk volna, és még újságunk is lenne.

_________________________________________________________________________

19.

Kérdés: A fehértói út 2 sz. alatt található társasház + a Petőfi társasház lakásainak száma összesen 44 lakás, tehát egy kisebb utcának felel meg. Ennyi lakásra jut (csak) 3db közvilágítás ami a belső udvarban és annak is csak az első felén található.

Még az előző ciklusban lecserélték a világítótesteket és akkor sem értettem miért szúrták ki a szemünket ilyen kis teljesítményű világítótestekkel. Kérdésem: Van e rá lehetőség, hogy hasonló világítótestek kerüljenek fel mint a parkban vannak melyek fényereje lényegesen nagyobb és esztétikailag sem utolsó? Egyrészt mert még a központban vagyunk és a városképet is javítaná, másrészt meg a lopás és az autórongálások sem ritkák bár gondolom ez neked is feltűnt.

Köszönöm válaszod.


Válasz: Kedves Gyuri!

A Petőfi tér, Vasvári Pál tér rekonstrukciója során, amely heteken belül elkezdődik, leszerelésre kerülnek a kandeláberek is, ezeket a város több pontján szeretnénk hasznosítani, mint például kerékpárút mellett, vagy akár a társasházak udvarának megvilágítására is.

Együtt ez is sikerülhet!

_________________________________________________________________________

A  20.  a  17.-kel együtt megválaszolva.

_________________________________________________________________________

21.

Kérdés: A kérdéseim a következők: Bizonyos fórumon úgy jelent meg, mintha csak a Fideszes képviselők indítványozták volna és szavazták volna meg a beiskolázási segélyt. Ugyanakkor más forrásból úgy hallottam, hogy ezt Ön kezdeményezte, ez igaz?

Emellett bizonyos intézmények felújítása pályázati támogatások révén valósulhatott meg? - Ugyanakkor a fentebbi forrásban az említett képviselők érdemeként említik. Úgy vélem ennek tisztázása nagyon fontos.

Munkájához sok sikert!


Válasz: Tisztelt Lakos!

Van egy mondás: „A sikernek számtalan anyja van, míg a kudarc árva gyermek.”, így van ez a Képviselő-testülettel is. Egyetlenegy előre mutató fejlesztési célt meghatározó, érdemi javaslat nem hangzott el. Minden esetben az általam előkészített, végiggondolt fejlesztési célok lettek meghatározva, melyet a testület, mint aki kényszerpályán mozog, megszavazott. A döntések előtt egyszer sem tekintettek be a tervekbe, a dokumentumokba. Ennek eredményeként minden esetben olyan pályázat lett benyújtva, és megvalósítva, amit én és kollégáim készítettek elő, így volt ez a beiskolázási támogatással is.

Már augusztus elején elkészült a rendelet módosításához a tervezet. Az Ön által felemlegetett képviselők, majd a nyár végén jelezték, hogy intézkedjek (eszükbe jutott, hogy itt a kampány). Számukra jeleztem is, hogy ügybuzgalmuk okafogyott, mert a szükséges előkészítést már megtettem. Szeptember 15-én pedig a saját előterjesztésemről szavazhatott a testület, mert másnak nem volt javaslata.

Számomra a legfontosabb, hogy szeptember 24-én és 27-én már mindenki hozzájuthat ehhez a támogatáshoz.

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

23.

Kérdés: A közbiztonság javításához a polgárőrség részére mely képviselők ajánlották fel tiszteletdíjukat és mennyit szántak e civil szervezet éves működésére?


Válasz: A közbiztonság témája mindenkit érdekel, és úgy néz ki, mintha sokan tenni is akarnának érte. 2010-ben az alábbi képviselők ajánlották fel tiszteletdíjuk egy részét erre a célra:

Incze Mihály           : 100 000 Ft

Mislovics Andrea  :   96 072 Ft

Vass Mihály            :   76 072 Ft

Csige Tamás          :   50 000 Ft

Papp Tibor              :   20 000 Ft

Dr. Zeleni Ferenc   :   10 000 Ft

Összesen           : 352 144 Ft

Nekik valóban fontos a közbiztonság, és tesznek is érte.

_________________________________________________________________________

24.

Kérdés: Tisztelt Polgármester Úr !

Egyes emberek (csoportok) arról beszélnek, hogy a város az ön vezetése alatt eladósodott. Közben másoktól azt hallom, hogy az ön 4 éves beszámolójában az szerepel, hogy csökkentek a tartozások.

A kérdéseim a következők lennének:

1. Hogyan áll a város pénzügyi helyzete ?

2. Igaz az, hogy az ön beszámolóját minden képviselő elfogadta és igaznak tekintette ?

3. Hogyan lehet, hogy ennyire két félét beszélnek állítólag köztiszteletben álló személyek ?

4. Miért nem állnak ki nyilvánosan mindannyian és mondják el egy nagyobb nyilvános fórum előtt, hogy mi az igazság a város helyzetével kapcsolatban ?

5. Miért muszáj a hétköznapi, politikában nem jártas embereket ennyire félre vezetni, becsapni, tévhitekben tartani ?

Kérem Polgármester úr mondja el az ön véleményét is, mert már sok fajta véleményt hallottam.

Köszönöm megtisztelő válaszát.


Válasz: Tisztelt Kérdező!

1. A város gazdasági helyzete stabil. A ciklus elején több mint 600 millió Ft hitele volt a településnek, ennek a ciklusnak a végére 350 millió Ft-ra csökkentettük úgy, hogy közben a beruházásokhoz kb. 140 millió Ft hitelkeret lett beállítva. Szemben más, Fidesz-es várossal Hajdúdorog adósságállománya drasztikusan csökkent!

2. A beszámolót a testület elfogadta, na nem minden tagja, mert néhánynak savanyú a szőlő. 2007-ben keretes szórólapon azt hirdették, hogy megbukott a polgármester és a város költségvetése. A tények nem ezt bizonyítják. Folytatni is így kívánom!

3. Személyes hatalmi ambíciók miatt beszélnek így. Azt hiszik, hogy a narancs uralmat mindenre és mindenkire ki lehet terjeszteni. Kell ellensúly!

4-5. Érdekeik nem ezt diktálják, addig „jó” nekik, amíg az emberek hiteles információval vannak ellátva (Hajdúdorogi Újság). Kérem, kövesse figyelemmel a város honlapját, www.hajdudorog.hu itt mindenről hitelesen tájékoztatjuk.

Kérdéseit köszönöm! Folytassuk Együtt Tovább!

_________________________________________________________________________

25.

Kérdés: Tisztelt Polgármester Úr!

A Hajdúdorogi Újsággal kapcsolatosan a város lakossága szempontjából számos negatív kritika hangzott el (színvonala, tartalma, politikai semlegessége). Miért nem tett ez ellen? Miért hagyta, hogy szinte már-már Ön számára lejárató jelleget öltsön? Szerintem sokan vagyunk, akik jobban díjazzák, ha egy újság valóban a város mindennapjáról, életéről, történéseiről szól hitelesen, mint hogy feléből-harmadából írja le a valóságot és tényeket hallgasson el.

Köszönöm megtisztelő válaszát!


Válasz: Tisztelt Érdeklődő!

Valóban szánalmas, hogy egy város által finanszírozott újság párt és családi lappá silányodjon. A Képviselő-testület választotta meg az újság kuratóriumát, én nem szavaztam meg őket. Kritikai észrevételeimet, minden az újságról szóló előterjesztések kapcsán megtettem, talán ennek lett az eredménye, hogy a 2009. évről szóló beszámolót júliusban a testület már nem is fogadta el (a kuratórium elnökének elvtársai foghíjasan voltak jelen). Bízom benne, hogy október 3-án olyan testületi összetételt szavaznak meg az emberek, amelyre nem fogja a pártpolitika rányomni a bélyegét, és akkor minden bizonnyal az újság is objektív formában fogja a lakosságot tájékoztatni, és szolgálni, mert ez a dolga.

Ui.: Egyszer volt szerencsém rákérdezni a kuratórium elnökétől, hogy milyen jogon húzta ki a neki nem tetsző neveket, többek között  az  enyémet is. A  válasz erre az  volt, hogy nem  fért  bele !  No comment !

_________________________________________________________________________

26.

Kérdés: Tisztelt Polgármester Úr!

Sokan bírálják amiatt, hogy nem Hajdúdorogon él és így nem látja közelről a várost érintő problémákat. Mit szól ehhez?

Köszönöm válaszát!

Válasz: 2007 tavaszán ismerkedtem meg párommal, aki Hajdúböszörményi. Kapcsolatunkban vállaltam az ő két gyerekét is akik előző házasságából születtek. A gyerekek iskolába járnak már, így az ő érdekükben úgy döntöttünk, hogy egyenlőre én vállalom az ingázást. Nem hiszem, hogy e miatt én nem látnám a várost érintő problémákat, amelyeket folyamatosan meg is oldunk lehetőségeinkhez mérten.

_________________________________________________________________________

27.

Kérdés: Tényleg lesz lift a Mórában ?

Ha lesz, akkor mikor lesz és milyen lesz ?

Válasz: Igen, a Móra Ferenc Általános és Művészeti Iskola akadálymentesítésére elnyert forrás (30.000.000 forint) tartalmazza a lift beépítését is.

_________________________________________________________________________

28.

Kérdés: Miért éppen ezt a weblapot választotta, hogy kérdésekre válaszoljon ? Miért nem például a HPÖE weblapját ?

 Válasz: Mert itt kulturált formában vitatkoznak a netezők.

 MODERÁTOR: ÉN IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT POLGÁRMESTER ÚR.     

_________________________________________________________________________

29.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Szeretném megkérdezni, hogy valóban igaz-e az a hír, hogy a Polgármesteri Hivatal és dolgozói, valamint a Móra iskola és dolgozói segítségére indulta egy kislánynak a papírgyűjtés által, egy vesebetegsége meggyógyításához? Valóba az a pénz, amit a papírgyűjtésből kapnak, azt a beteg kislány családja kapja meg ?

Előre is köszönöm válaszát.

Válasz: Az iskola vezetésének tájékoztatása alapján válaszolok : az összegyűjtött pénzt valóban a beteg kislánynak fogják felajánlani.

_________________________________________________________________________

30.

Kérdés: Szeretném megtudni, hogy akiket 3 hónapra vettek fel a munkanélküli által dolgozni a polgármesteri hivatalhoz tartozó munkahelyekre, 3 hónap után azok az emberek véglegesen elveszítik a munkájukat, vagy van lehetőség rá, hogy tovább dolgozhassanak ?

Válasz: Amennyiben további támogatást tudunk foglalkoztatásukhoz szerezni és munkájukra még szükség lesz és törvényi akadálya (kormányzati döntés) nem lesz, úgy tovább fogjuk foglalkoztatni.

_________________________________________________________________________

31.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Úgy tudom, hogy a városba több bevásárlóközpont is nyitni akart.

Kérdéseim:

1. Hogyan lehet, hogy csak a CBA jött és más nem ?

2. Miért fontosabb néhány ember érdeke, mint a teljes lakosságé? Ha itt lenne, nem lenne muszáj átmenni a másik településen lévő TESCO-ba, PENNI-be vagy LIDL-be, A városnak a bevásárlókból is lenne bevétele és nem utolsó sorban, munkahely is több lenne.

Köszönöm válaszát.

Válasz: A bevásárló központok, üzletek vállalkozásként működnek, oda mennek, ahol piaci lehetőséget látnak. A CBA megtelepedése is komoly árversenyt eredményezett, aminek mi hajdúdorogiak vagyunk a nyertesei. A multik helyszínválasztását a potenciális vásárlók száma határozza meg. Más 10.000 fős településen több ilyet lehet látni, de ezeknek a településeknek van vonzáskörzete is legalább akkora, mint maga a település, minket pedig csak tőlünk nagyobb városok ölelnek körül.

_________________________________________________________________________

32.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Mint ahogyan Tóth Mihály képviselő jelöltnek feltettem a kérdést, a demokrácia elkötelezett híve ként, ugyanúgy szeretném önnek is feltenni.

A most kézhez kapott 'Az ellensúly lapja' egyik cikkében erről olvasok:

"Adóváltozások: a kiskeresetűek akár havi 10 ezer forintot is bukhatnak jövőre."

Én is azok közé tartozom akik minimálbért keresnek és a számolások szerint én jövőre 10 ezerrel kevesebbet keresek, közben meg aki havi 3 milliót rakott eddig zsebre az még majd 700 ezerrel többet fog hazavinni.

Ön mit szól ehhez?

Ha ön lesz a polgármester mit fog tenni azért, hogy azok akik amúgy is alig tudnak kijönni a minimálbéres 'könyöradomány' fizetésből, azok ne kerüljenek az éhhalál szélére, közben meg akik amúgy is sokat keresnek a mi kontónkra csak tovább gyűjtsék a millióikat ?

Hogyan fog minket minimálbéreseket segíteni, akikről tudjuk jól a még dolgozó lakosságnak a 80-90 %-át teszik ki ?

Vajon Önnek erre van-e valami megoldása, vagy le lehet még nyúzni a kiskeresetűekről még egy bőrt ?

Remélem ön megtisztel válaszával!.

  

Válasz: Kedves Marika !

A FIDESZ 2010 tavaszán azonnali adócsökkentést ígért. Akivel én akkor találkoztam, azt mondta, hogy ez az ígéret hazugság. Ma már tudja mindenki, mert bejelentették, hogy majd csak 2013-ban ! Köszönjük !

Mit tehet a város, akkor amikor a OV. soha nem látott elvonásokra készül. Pénzünk nekünk sem lesz, többet adni nem tudunk, aki ilyet mond, megint hazudna. Talán a közüzemi díjak tekintetében el lehetne érni, hogy érdemben ne növekedjenek.

Esetleg a jövőben a téli tüzelő ellátásban is tudunk majd segíteni. A közmunkások által kitermelt cserjéket a jövőben nem a helyszínen fogjuk elégetni, hanem ledaráljuk és a rászorulóknak kiosztjuk. Erre már régebben gondoltam, csak az eszközvásárlás van még hátra.

_________________________________________________________________________

33.

Kérdés: Sokba kerül az orvosi ügyelet Hajdúdorogon?

Lehet-e (szabad-e) szintén az orvosi ügyelet kapcsán kihasználtsági mutatókat vizsgálni?

Válasz: Kedves Laci !

Azt hiszem szólíthatlak így, mert úgy gondolom, hogy tanítottalak is.

Az orvosi ügyelet ahhoz képest, hogy az államtól mennyit kapunk rá, igen sokba kerül.

Ugyanakkora ügyeletet üzemeltetünk, mint Hajdúnánás, csak ő lakosságszáma miatt kétszer annyi normatívát is kap hozzá.

Vizsgálni mindent szabad míg demokráciában élünk, persze látom, hallom, hogy van akinek ez nem tetszik.

Itt azért szeretném megjegyezni, hogy több mint 10 év után most sikerült végleges működési engedélyt szerezni az ügyeletnek. Eddig meg volt az esély a megszűnésnek.

Ezt is ebben a 4 évben oldottuk meg. Na nem a barátaid segítségével.

_________________________________________________________________________

34.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Tényleg igaz a hír, hogy a közszférában 15 %-os bértömeg csökkentés, azaz elbocsátás lesz ?

Sok helyen már amúgy is alig tudjuk ellátni a feladatokat a létszámstop és a megnövekedett feladatok miatt, most meg még kevesebb embernek kell majd ugyanazt a feladatot ellátni ?

Válasz: A kormány valóban ezt tervezi, ezt készíti elő azzal a döntéssel, hogy megszüntette az országos Érdekegyeztetési Tanácsot.

Hajdúdorogon az elmúlt 4 évben szemben több FIDESZES várossal, nem volt elbocsátás. Intézményeink vállalták, néha a fenntartó biztatására, a többlet feladattal járó uniós pályázatokat, így munkahelyeket tudtunk megmenteni, a bölcsőde kialakításával  pedig még ujjakat is fogunk teremteni.

A válaszom az, hogy mi mindent el fogunk követni, hogy ez ne következhessen be. Én nem pártkatonaként bólogattam eddig sem, és ezután sem fogom kiszolgálni a politikai érdekeket. Meg tette ez majd minden FIDESZES város. Mi nem ezek közzé tartozunk.

_________________________________________________________________________

35.

Kérdés: Kedves fórumozók!

Egy kórház úti óvoda szülőként szeretném tudni az igazságot! Azt mondták Tóth Misiék, hogy megmentették az óvodát. Én megnéztem a testületi ülés beszámolóját sehol nem találkoztam ilyen jellegű szavazással sem az újság, sem a honlap alapján. Az óvoda meg mégis működik!

Az is hallottam a FIDESZES jelöltek részéről, hogy a Bölcsődére szánt összeg elúszott. (nagyon szomorú lennék ha ez így lenne) Mi zajlik itt? Úgy látom eszközök lettünk egy nemtelen a polgármestert lejárató kampányban. Eddig eszükbe sem jutottunk a tisztelt képviselőknek. Incze Misin Vass Miska bácsin és a polgármesteren kívül én csak az utóbbi időben látok érdeklődést az ovink iránt. Hol voltak eddig?

Úgy látom nekik csak a szavazataink kellenek! A ovi buliján Orosz Erika a póni lovaglásnál azt mondta, hogy szavazzunk majd Tóth Misire és megmenekül az ovi. Még nem is kellett szavazni és az ovi mégis működik. Köszönjük polgármester úr! Mi bízunk Önben most hallottam, hogy tegnap bemutatta az Óvoda kész felújítási terveit melyre november 30-ig lehet pályázni. Megérdemelnénk! De mi lesz a bölcsivel? Mert arra is nagy szükség lenne. Akár a kérdések közé is feltehetnék az előző mondatomat. Bízzon bennünk mi 2006-ban is támogattuk nem csalódtunk! Ön sem fog bennünk!!!

Válasz: Kedves Szülő !

Arra kérem, amit itt fog olvasni, mondja el mindenkinek !

A hazugság kampány elindult !

A bölcsőde meg fog valósulni, a város nem veszítette el a támogatást !

Új helyszíne a Hamar Kázmér féle ház a Böszörményi úton az Idősek klubja mellett !!

Az óvoda pedig meg fog újulni és a legmodernebb megoldások alkalmazásával minimális üzemeltetési költségekkel tudjuk majd üzemeltetni. A terveket elkészítettem mivel november 30-ig lehet pályázni.

Nem beszélni és a szülőket etetni és hergelni kell, hanem cselekedni !

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

37.

Kérdés: (MODERÁTOR ÁLTAL ÁTHELYEZVE, A POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓBAN LÁTHATÓ GRAFIKONOKRÓL VAN SZÓ )

Ezek a grafikonok mi alapján készültek ?

Válasz: A grafikonok a Pénzügyi Osztály adatai alapján készültek, a valóságot mutatják be.

_________________________________________________________________________

38.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Látom továbbra is ön MSZP-s színekben indul a választásokon. Azt lehet látni, hogy sokan 'elhagyták a süllyedő hajót', bár szerintem csak arról van szó, hogy sok embernek most nem kedvező a fennálló helyzet. Ön mégis kitart a pártja mellett.

Miért ?  Nem gondolja, hogy ideje lenne váltani ?

Hiszen sokan vannak régi elvtársak, akik ma már demokraták, vagy éppen hűséges? jobboldaliak !  Ön mit szól ehhez ?

'Hűség vagy becsület' jeligére várom válaszát.

Válasz: Aki engem ismer, az tudja, hogy nem szoktam napraforgót játszani. Számomra visszataszító, hogy egyesek, csak mert a széljárás változik, ők is fordulnak. Én az MSZP-nek köszönhetem, illetve az egyéni teljesítményeknek is, hogy parlamenti képviselő lehettem, emellett a szocialisták megyei listáját is vezettem. Egy hajóra nem csak akkor kell felülni, mikor dagadnak a vitorlák, hanem akkor is ott kell maradni, ha éppen szélcsend van.

_________________________________________________________________________

39.

Kérdés: (Petrován Pál, 2010. 09. 26. 20:34)

Polgármester úr ! Ön mit szól ehhez:

Tisztelt Tóth Mihály !

Ez úton szeretném önt értesíteni arról, hogy IGEN, én is szerepelek azon a fényképen, amit a felesége készített rólunk résztvevőkről, akik ott voltunk a Csige Tamással történt utcai beszélgetésen, gyűlésen.

Viszont felháborítónak tartom, hogy egy polgármester-jelölt odáig süllyed, hogy a feleségét felhasználva, már-már titkosszolgálati módszerekkel készítsen felvételeket egy számára ellenfélnek tekintett személy gyűlésén.

Mire szeretné felhasználni a fényképeket ?

Csak nem ezzel akarja fenyegetni, vagy megfélemlíteni az embereket ?

Ha ez nem velem (velünk) történt volna meg, el sem hinném ! És még utána, mint aki jól végezte dolgát, a feleségével együtt a kocsiból kivigyorogva és integetve távoztak.

Gratulálok ! Ilyen polgármester kell Hajdúdorognak !

 

Válasz: Szégyenletes, ami vasárnap történt. A legsötétebb kommunista és horthysta időkre emlékeztet, amikor nem volt szabad a véleménynyilvánítás. Én az ilyen cselekményektől teljesen elhatárolódok. Eddig is, és ezután is Hajdúdorog lakóinak polgármestere kívánok lenni párthovatartozástól függetlenül.

De ugyan ezt a hangulatot sugallta szombaton Kósa úr is. Nekem, nekünk ne mondja már meg senki, főleg ő Debrecenből, hogy ki az igaz görögkatolikus. Tettem és fogok is tenni, talán még többet is, a vallásos emberekért és az egyházért, mint az, aki magát az egyház támogatójaként tűnteti fel egy-egy alkalommal. Ez nem csak én, hanem nagyon sok vallásos ember önérzetét sérti.

Nekünk, Hajdúdorogiaknak igen is példát kell mutatnunk, hogy nem kirekesztőek, hanem befogadóak vagyunk.

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

41.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Számomra meg az a megdöbbentő, hogy milyen sok munkahelyt teremtett ezeknek a pályázatoknak a segítségéve, persze a közmunkaprogramra vonatkozólag.

Ez mi ha nem a munkahelyteremtés egyik változata ?

De kérdem én, hogy mért éppen a közmunkaprogramban résztvevők számát gyarapította és mért nem mást?

Válasz: Az önkormányzatnak erre volt lehetősége, a foglalkoztatottak béréhez 5%-ot kell hozzá tenni így, ez mindenki számára kedvező. Sajnálom, hogy a Fidesz kormány a minimálbért is meg fogja adóztatni, így Önök kb. 10 000 forinttal kevesebbet vihetnek majd haza. „Köszönjük a Kormánynak” és helyi barátainak!

_________________________________________________________________________

42.

Kérdés: Tisztelt Polgármester Úr! Igaz az, hogy Orosz Erika súlyos vádakkal illette a Hivatalt? Ha igen, mi volt az, és mi lesz a következménye? Köszönettel. Katalin

Válasz: Kedves Katalin!

Valóban Orosz Erika - a hajdúdorogi újság kuratóriumának elnöke – okirat hamisítással (jegyzőkönyv hamisítással) vádolta meg a hivatal dolgozóit. Mindösszesen azért, mert nem tudja megemészteni, hogy a képviselő-testület júliusi ülésén az újság 2009. évi beszámolóját nem fogadta el. Én a helyében nem csodálkoznék, az objektivitás hiánya mellett elég egy síkú a tájékoztatás. De se baj, reméljük, lesz még a városhoz méltó újságja a településnek.

_________________________________________________________________________

43.

Kérdés: Tisztelt Polgármester úr !

Ez úton szeretném önnek megköszönni mert felvett dolgozni. Végre nem könyöradományon kell kis családunknak élni, hanem tisztességgel becsülettel megdolgozhatok a mindennapi betevőért. A kisgyerekem miatt nem tudtam volna máshol munkát vállalni mert nem tudtam volna hozni vinni az oviba mert a 2 vagy 3 műszaknál ez nem megoldható

Az Isten áldja meg önt ezért!

Ugye ön marad továbbra is a polgármester ?

Köszönettel egy katolikus anyuka

Válasz: Bízom benne, hogy sokan gondolkodnak úgy, mint Ön. Látják és észreveszik, tapasztalják, hogy munkámmal valóban, mint ahogy eddig is az itt élők, a város javát szolgáltam. A jövőben is ezt szeretném képviselni.

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

  _________________________________________________________________________

 

 

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY

__________________________________________________________________________

Megdöbbentő adatok ITT !!!

_________________________________________________________________________

 
  Megkérek mindenkit , hogy sorszámot írjon a kérdése 

 elé a könnyebb azonosíthatóság végett !  Köszönöm.

napkollektorbazis-webaruhaz-400x160-3d.gif  baborca-ronkbutor-webaruhaz-3d.gif  csinitaskak-webaruhaz-1000x400-3d.gif  xlfelett-webaruhaz-400x160-3d.gif

 

Webáruházainkat és weboldalainkat ezekről a webcímekről is elérhetik: 

www.rönkbútorok.hu   www.játszóvárak.hu   www.gyerekjátszók.hu   www.gyerekjatszok.hu   www.kertiasztalok.hu   www.rönkbútorblog.hu   www.ronkbutorblog.hu   www.napkollektorblog.hu   www.napkollektorbázis.hu   www.csinitáskák.hu   www.napkollektor-napelem.com   www.napkollektor-napelem.net   www.napelem-napkollektor.org   www.gyerekjátszó.eu   www.gyerekjatszo.eu   www.rönkbútor.eu   www.ronkbutor.eu   www.kertibútor.eu   www.hintaágy.eu   www.hintaagy.eu   www.játszóvár.eu   www.jatszovar.eu   www.kertiasztal.eu   www.hintaágyak.eu   www.hintaagyak.eu   www.rönkbútorok.eu   www.ronkbutorok.eu   www.kertibútorok.eu   www.játszóvárak.eu   www.kertiasztalok.eu   www.csinitáskák.eu   www.csinitaskak.eu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szív u. 13.

(Szalka Imréné, 2011.01.18 17:44)

Azt szeretném bejelenteni,hogy a gyerekek úgy néznek ki, mintha a "gyepszélről" engedtük volna el őket, pedig csak a Szív u. és Óvoda u. közötti kis utcán próbálnak iskolába menni. De ha esik egy kevés eső is,ott megáll a víz és nem lehet átkelni szárazon. Vagy 2-3 taliga téglatörmelék is megtenné, csak át lehessen kelni....!

Kérdés

(Gyereks anyuka , 2010.12.07 11:48)

Tisztelt Polgármester Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy akik délben és 4 órakkor az iskoláknál állnak a zebráknál és a gyerekeket kellene átengedni az úttesten mert gondolom azért vannak ott nem-e lehetne jó amerikai szokás szerint, hogy kezükben egy STOP táblával leálítsák a gépkocsikat és addig a gyerekek biztonságban át tudjanak menni az úttesten. Sajnos sok gépkocsivezető nem veszi figyelembe sem a zebrát sem a gyerekeket.
Arról nem beszélve, hogy a Móra iskola előtt sokan a zebrán parkolnak.
Sok sikert kívánok továbbra is

Provident helyett városi kölcsön

(Kérdezö, 2010.10.15 17:00)

49.kérdés Tervez e az Önkormányzat- a szentesi példához hasonlóan-kisebb összegü kölcsönöket nyujtani a rászorult családoknak,hogy azok ne kerüljenek adósságspirálba a magas kamattal dolgozó cégek révén (Provident)
?

HAJDÚDOROG

(MODERÁTOR, 2010.10.02 21:58)TISZTELT HÖLGYEIM ÉS URAIM !

A KAMPÁNYCSEND MIATT A HOZZÁSZÓLÁSOKAT RÖVID IDŐN BELÜL LEÁLLÍTJUK.

SOK SIKERT KÍVÁNUNK A VÁLASZTÁSON !

gettó

(egy gettó lakó, 2010.10.01 21:33)

Kb.két hete találkoztam két idegen emberrel a Keleti út végén,akik az invitel képviseletében kerestek fel ügyfeleket.Tehát más városból érkeztek.Kérdezték tőlem,hogy hol laknak romák,mert oda nem szeretnének menni.
Láttam egy kis térképet a kezében.Azon akartam megmutatni nekik és megláttam hogy az a rész ahol én lakom le van satírozva tollal és megkérdeztem:-"Az a rész miért van lehúzva?"
Megdöbbentő választ kaptam az egyiktől.
"-Az a gettó Dorogon oda nem szabad mennünk."
Megmondom őszintén nagyon rosszul esett.
Megmutattam neki rajta,hogy nézd csak haver én is ott lakom és elszégyellte magát.A feje átment szivárvány színűbe.
A Nánási út és a Görögh Demeter utca kereszteződésétől a Rákóczi,Kurucz,Nap,Gólya,Újtemető.stb..utakon keresztül egészen a Petőfi Sándor utcáig volt Le satírozva.
Mindenki vonja le a maga következtetését ebből!

"Balogh család gondolata"

(Egy nagy család , 2010.10.01 08:44)

Szeretnénk meg köszönní Petrován Pálnak,hogy rendszeres tájékoztatást kaphatunk a lakóhelyünket érintő problémákról,rendezvénykről....stb.Ez nagyon jó oldal és nem sértegetní kellene a szerkeztőt,sőt meg köszőnni,hogy "szabad idejében" is azon fáradozík,hogy tájékoztatva legyen mindenki akit érdekel.Van egy egyszerű meg oldás, ha nem érdekel valakit ennek az oldalnak a tartalma az ne olvassa!Köszönjük Pali a munkádat és igy tovább.

Böszörményi út

(Az egyik lakó, 2010.09.30 10:04)

48. kérdés
Sokan politikai kérdést csináltak a böszörményi úti fákból közben meg aki közelebbről megnézi nagyon sok köztük a betek elöregedett fa. A múlkor is amikor volt az a nagy vihar nagy ágak törtek le veszályeztetve ezzel az emberek épségét. A villanyvezetékekhez is olyan közel van hogy rendszeresen gondot okoz. Kérdem én nem kellene már a régi veszélyes fákat kivágni és helyettük újat ültetni? Mer azok akik nem itt laknak hiába beszélnek, nem tudják az azokból fakadó mindennapi problémákat. Nem dönthetnek el a fáknak a sorsát azok, akik ott laknak és nem azok akik a politikai kamppányuk miatt csak támadni akarnak?

Hajdúdorog

(Egy olvasó, 2010.09.30 09:25)

Tisztelt Polgármester úr !
Szomorúan tapasztalom az utóbbi napokban, hogy Hajdúdorog lakói között egyre többen csak egymás sértegetésével, a másik hibáinak keresésével vannak elfoglalva. Én soha nem voltam semmilyen párt tagja eddigi életem folyamán, így én amiatt senkire sem néztem más szemmel, mert valamely más oldal képviseletében vesz részt. Annak őszintén örülök, hogy ön Polgármester létére, tisztességes, becsületes hangnemben igyekezett mindenkit megszólítani, illetve elmondani véleményét.
Kérem tolmácsolja városunk lakói felé azt a kérést, hogy nekünk a választások után is itt kell élnünk együtt és a most tapasztalható ellenségeskedés mindannyiunk életét hátrányosan befolyásolja. Korábban tanárként mindig az egymás elfogadását és tiszteletben tartását igyekeztem nebulóim fejében elültetni. Ez lehet, hogy sok ember számára ma már nehezen alkalmazható, de mindannyiunk számára ez az egyetlen járható út, hogy a gyerekeink számára élhető világot hagyjunk hátra. Ön ezt biztosan megérti, hiszen ön is tanár volt.
Sok sikert a további munkájához.

FIGYELEM MINDENKINEK

(MODERÁTOR, 2010.09.29 22:30)

MOSTANTÓL KEZDVE CSAK ÉS KIZÁRÓLAG OLYAN HOZZÁSZÓLÁSOK MARADNAK FENT, AMELYEK SZEMÉLYES SÉRTEGETÉST NEM TARTALMAZNAK !
ÚGY GONDOLOM, HOGY EL LEHET MINDENT MONDANI KULTURÁLT, ÉRTELMES FORMÁBAN IS.
KÉREM, HOGY MINDENKI ÉRTSE MEG, EGY MÁSIK SZEMÉLY SÉRTEGETÉSÉNEK A TOVÁBBIAKBAN HELYE ITT NINCS !
KÖSZÖNÖM.

47. kérdés

(Én is itt lakom, 2010.09.29 21:51)

Tisztelt Polgármester úr !
Sajnos látható, hogy nagyon sok utcában rengeteg üres ház van. Az emberek megöregedne, meghalnak, a fiatalok elköltöznek és az idős házakat már nem lakják tovább. Vannak olyanok, amelyek lakhatatlanná, romossá válnak és sok esetben életveszélyt jelentenek az utcában lakók, közlekedők számára.
Polgármester úr !
1. Van-e esély rá, hogy ezeket, a sok esetben áldatlan állapotokat felszámolják, és megelőzzék a balesetveszélyt ?
2. Ezen kívül van-e esély arra, hogy megakadályozzák, hogy az utcában lévő más házak is elértéktelenedjenek, hiszen amelyik utcában sokan nem laknak, ott a telek és lakásárak is lényegesen csökkennek ?
3. Valamint hogyan lehetne elősegíteni azt, hogy a fiatalok ne egy nagyobb városba költözzenek el, hanem inkább itt maradjanak.
Várom válaszát.

Hajdúdorog

(egy olvasó, 2010.09.29 19:30)

Szeretném megköszönni az oldal szerkesztőjének a rendszeres tájékoztatást, mivel én egyébként nem nagyon tudok tájékozódni a városban történtekről.
Nem értek egyet azzal, hogy olvastam,hogy Petrován Pált támadják, annak ellenére, hogy nagyon sokat tesz Hajdúdorog tájékoztatásáért.
Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy támogassuk továbbra is ezt az oldalt azzal, hogy egy-két rövid sort írunk biztatás képpen.
Nagyon köszönöm !
Marika néni

------------

(egy fehértóra járó, 2010.09.29 19:15)

46 kérdés
Szeretném megkérdezni hogy az Újfehértóra vezető utat fel fogják-e újítani és ha igen akkor mikor ? Köszönöm.

HAJDÚDOROG!

(dorogi, 2010.09.29 17:36)

Remélem mindenki felül tud kerekedni pártbeli hovatartozásán és október harmadikán okosan fog dönteni! Egy ilyen kis városban nem a pártot kell nézni, hanem az embert, aki méltón tudja irányítani azt!
Hajrá Tamás!

...

(Ica, 2010.09.29 15:00)

Sok sikert,veled vagyünk!!!oktober.3
MINAPUNK

Hajdúdorog

(Petrován Pál, 2010.09.29 11:00)

Nagyon köszönöm a hozzászólást.
Igyekszem minél több fontos információt megosztani mindenkivel.
Egyébként meg elnézést, ha valakit a hozzászólók megbántotta, mivel a hozzászólásokat nem én írom, hanem Hajdúdorog lakó, igyekszem a durva dolgokat amikor észre veszem utólag töröl, de természetesen én sem ülhetek mindig a gép előtt.

Ha valakinek mégis problémája akadna valamelyik hozzászólással kapcsolatban, kérem írjon az e-mail címemre.

További szép napot kívánok mindenkinek !

köszi

(hagyjuk már, 2010.09.29 07:34)

Én nagyon örülök, hogy Petrován Pál működteti ezt a lapot. Igyekszem jelen lenni a rendezvényeken, de ha nem, akkor is időben tájékozódom az eseményekről. Szerintem Udvarias , emberi, hagyjuk már, hagy tegye a dolgát. Ha ő ezen a területen tud tenni a városért, köszönet érte.

Hajdúdorog

(Egy kérdező, 2010.09.28 19:50)

Tisztelt polgármester úr. Szeretném megkérdezni hogy Petrován Pál közhasznú alkalmazottnak mi a feladata.?

45..

(Feri, 2010.09.28 07:19)

Polgármester úr a kérdésem az lenne, hogy meg lehet akadályozni, hogy ne lehessen csalni a szavazáskor, mert én a történtekből úgy látom, hogy mindenre elszántak egyes jelöltek és pártkatonáik ?

44. kérdés

((valaki, 2010. 09. 27. 19:05), 2010.09.27 20:48)

(MODERÁTOR ÁLTAL ÁTMÁSOLVA A JELÖLTJEINK OLDALRÓL)

Valaki elmagyarázná hogyan zajlik a szavazatok összeszámolása a választás után? Kik vannak ott, hogyan működik? Egyáltalán kik lehetnek ott?
Nem veszik videóra a szavazatok összesítését?
Előre is köszönöm!

43. kérdés - Hajdúdorog

((egy 'végre' dolgozó anyuka), 2010.09.27 13:23)

(MODERÁTOR ÁLTAL ÁTHELYEZVE A SORSZÁMOZÁS MIATT)

Tisztelt Polgármester úr !
Ez úton szeretném önnek megköszönni mert felvett dolgozni. Végre nem könyöradományon kell kis családunknak élni, hanem tisztességgel becsülettel megdolgozhatok a mindennapi betevőért. A kisgyerekem miatt nem tudtam volna máshol munkát vállalni mert nem tudtam volna hozni vinni az oviba mert a 2 vagy 3 műszaknál ez nem megoldható
Az Isten áldja meg önt ezért!
Ugye ön marad továbbra is a polgármester ?
Köszönettel egy katolikus anyuka


1 | 2 | 3 | 4

Következő »